Tuesday, March 8, 2011

kenapa perempuan lawa pakai tudung


1. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dia nak tutup aurat.
2. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dia jaga maruah..diri..dan keluarga.
3. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab.. Sebab dia cantik.
4. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dia tak hendak tunjuk kecantikan dia..kecuali pada yang berhak.
5. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dia seorang yang pandai..pandai jaga diri.
5. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dia anak solehah…
6. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dia dengar cakap mak bapak dia..
7. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dia hormati orang lain..
8. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab takut apabile dia tak pakai tudung orang tengok dia cantik..dan ada niat yang tak baik..
9. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab tak nak diminati ramai lelaki sangat..
10. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab tak nak menyusahkan orang lain..
11. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dapat pahala..
12. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dapat menghindari maksiat..InsyaAllah ..
13. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab supaya dapat menjadi contoh pada perempuan lain..
14. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab supaya lelaki yang beriman saja yang suka dia..
15. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab mendengar suruhan Nabi…
16. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab rambut perempuan adalah mahkota baginya.. Jadi dia tak nak sewenang2nya menunjuk kepada lelaki.. Kerana jika dia menunjuk maknanya dia dah tak bernilai kerana mahkota dia telah dilhat oleh semua lelaki (kecuali keluarga).
17. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dapat mengurangkan nafsu lelaki..
18. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab patuh pada suami..
19. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab paling penting.. Dia orang Islam…
20. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?.
Sebab dalam Al-Quran suruh dia pakai tudung.. Kalau orang Islam tapi tak berpegang pada Al- Quran.. Nak berpegang pada apa lagi..??
21. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Pasal anda memang cantik lah kalau pakai tudung.. Orang lelaki memang suka org perempuan yang pakai tudung…
22. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Pasal mereka tahu kalau tak pakai tudung mereka akan “syok sendiri” yang mereka tu lawa… Rugi lah kalau begitu… Pakailah tudung wahai muslimah Islam.. Serius ni…
23. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Pasai dia tak mahu orang lelaki suka kat dia pasal nafsu semata2… Mesti nak kat dia pasal agama dan akalnya yang baik… .
24. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab … … Banyak lagi sebab…
pastu ada seorang bertanya, perempuan yang tak bertudung tu tak cantik la ye? haa, sape nak jawab?
p/s: cantik itu subjektif…
semua org dilahirkan cantik…
apatah lagi jika mengikut syarak yang ditentukan Allah. kan?

cr ; cikedis


pesanan dari penaja dan pelanggan ; perempaun ISLAM wajib pakai tudung . Tak kesahla dia ikhlas ker tak ker . Lepas pakai dia memang perlu ihlaskan diri dia untuk bertudung. Tak ada istilah , 'belum sampai seru .. kalau tak ikhlas baik tak payah pakai'.


renung-renungkan dan selamat beramal .


20 kisses me :):

Ryna Tri Asmara said... [♥ Rekiss ♥]

nice entry nas :") kakak pun mula sudah pakai tudung slowly. hopefully, i'll be wearing it for good one day :")

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

alhamdulillah .^^
semoga niat akak tue terlksana .

hua sheng said... [♥ Rekiss ♥]

Sepatutnya jawapan yang paling awal, paling utama adalah perempuan pakai tudung kerana itu WAJIB yang diperintahkan Allah swt. Bagi yg Islam, dia baik ke dia jahat ke itu belakang kira. Yang penting, pakai tudung iaitu tutup aurat itu adalah tuntutan yang wajib. Sama juga kita, umat Islam yang WAJIB tunaikan solat 5 waktu. Ingatlah rukun Iman dan rukun Islam..semoga sharing ni dapat membantu diri dan yg membaca:) Anyway, nice topic to discuss. Nak kongsi -Mari singgah blog izat (aku dia dan sesuatu)

ZAHIRAH IBRAHIM said... [♥ Rekiss ♥]

doakan yg terbaik for me. if god wills it, im gonna wearing hijab, covering my neck and my brown hair. pray for my luck ;)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@hua ; betul ape hang ckp tuh . nas pown tk terpikir. seacrh google jea nieyh .

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@zahirah ; amin! semoga impian agak yang paling bagus nie terlaksana :)

TRIPLE S ♥ said... [♥ Rekiss ♥]

best :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@TRIPLE S ♥ thx ^^

Ledy Ecah said... [♥ Rekiss ♥]

hye , saya guna jugak !
trimas bebanyak ! :)

Nurul Hanif said... [♥ Rekiss ♥]

Pakai tudung x wajib. Tutup aurat yg wajib.

you taylor said... [♥ Rekiss ♥]

mmg saye pon pakai tudung drie drjh 3 sampai saye form 1 skarang ! korg doa2 kan lah saye supaya x akan bukak tudung .! insyaallah .!

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Ledy Ecahyou're welcome ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Nurul Hanif yeah , tutp aurat dgn bertudung ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@you taylor amin !

Rifqah said... [♥ Rekiss ♥]

Best sangat, pendekatan yang lembut dan bermakna :)

iema said... [♥ Rekiss ♥]

suka betul statement yg last tue .. :)

Siti Maisarah Zulhaimi said... [♥ Rekiss ♥]

post yang membina :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Rifqahthx ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@iemaperli kah ? heehe thx ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Siti Maisarah Zulhaimithx mai :))