Monday, December 27, 2010

Tutorial ^^




kemudahan ( atas ke bawah )






































































































121 kisses me :):

syasya said... [♥ Rekiss ♥]

cmner nk wat cursor macam sis ? picture cursor tue.

kinah said... [♥ Rekiss ♥]

kak nas,cam mana nak uat tajuk blog mcm
itu?

Kinah said... [♥ Rekiss ♥]

kak nas,cam mna nak jd tajuk blog,
jd cam kak nas punya tajuk tu?

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@syasya > jap gi sis post ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@ kinah > mengikut apa yg sis phm , kina pergi design > add gadget > HTML

pastu keluar 2 kotak kan .
satu kotak untuk tajuk , satu untuk body kan .

tajuk kalau nk tulis , tulis.
kalau taknak takpe.

ok , dekat kotak yg besar kita tulis la tajuk post ape2.
mcm sis , sis buat tajuk tutor kan.

so sis tulis

Shadow At Post Entry

lps tulis tue , kina tkn simbol hyperlink ( sebelah simbol blockqoute ) and the masukkan link post .

sis buat tutor.

Dudu said... [♥ Rekiss ♥]

nas...
dudu nak tempah header yg cute miut kat nas leh?

blog dudu xda header lg..hukhuk sedih..

Dudu said... [♥ Rekiss ♥]

okay dudu nk header yg comey2 macam tab menu nad tuu ^_^ boley? dudu xnak mntak bnda yg susah nad nak cari . for header mesti ade teddy bear sekor . yg len nad nak hias xkesah ape pun .

jnji comey..hikhik ^_^

okay?

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

ok. nnt bila dh siap , nas bg .
klau tak ska . ckp taw XD

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@ dudu > boleh2 . *lmbt rspon plak XD

sara said... [♥ Rekiss ♥]

ehh , bole ta kalau tlng tkar lgu dkadd belogg sara ^_^mau mintak dua lagu bole ?
buadd kan 2 code kan lha lgu tuhh . satu ntok lgu pertama tuu , yg kedua untuk lgu kedua tuu

alya said... [♥ Rekiss ♥]

Sis Nas blh x tlg kemas kinikan blog alya. alya x thu nk bwt camne...
Sis nas, tlg ya?

alya said... [♥ Rekiss ♥]

semua sekali. padam semua layout kecuali post je tau

Dudu said... [♥ Rekiss ♥]

okay..nti dah ciap nad gtau dudu k?
^_^ tqvm

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@ sara ; kat belog sara dh ader lagu

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@alya ; dh . tgkla . kalau ader paper lagi , bagitahu ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@dudu ; alrite dear ^^

aja said... [♥ Rekiss ♥]

nk tny lg ley?
asl kt sliding shoutbox uh aja xley copy code ny??
hahaha

Rashidah Idris said... [♥ Rekiss ♥]

nak.
kalau tolong editkan blog akak boleyh x ?
hehe.

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@ aja ; aja kena tekan Ctrl+C kowt XD

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@sis shidah ; insyaAllah boleh XD

Rashidah Idris said... [♥ Rekiss ♥]

thanks sayang =)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

y'welcome sis ^^

sheda argos said... [♥ Rekiss ♥]

hi dea da folow eyh hihi nk tnyer cmner wat blog jd cm awak punyerr huk3x

elya said... [♥ Rekiss ♥]

Haiiiii ^^ Imut blognya. Gmana buat shoutmix mcam gini?

zam harirah said... [♥ Rekiss ♥]

awk amek templat blog nie kat ne? bkn nak tiru tpi nak cri yg polka dot pye :) and nak ty camne nak buat anak pnh ade name kite ? :)

honeydew bieber said... [♥ Rekiss ♥]

hello kak ...nak tanyer leh x??cam ne kak buat header tuh ekk....saye x tau lah??anw follow saye tau :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@sheda argos ; erm tak tahu la..hehe..
ikut tutorial yang ada la :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@elya ; bukak tab tutorial . yang floating shoutbox :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

zam harirah ; layout kat mane2 pown boleh . cuba bukak tab tutor . ader sis bagi link . cherrybam pown boleh . kat google pown ader ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@honeydew ; nas guna photoscape and gimp . header tue suka aty la , ikut kreativiti ^^

yumikosarangheo said... [♥ Rekiss ♥]

boleh request tutor kan??
request tutor tuh macam tempah untuk blog kite sendiri ek??

nadiah 0___^ said... [♥ Rekiss ♥]

kalau tempah tutor kene bayar ker?

yumikosarangheo said... [♥ Rekiss ♥]

kene bayar x kalau download photoscape...

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@yumikosarangheo ; nak request tutor ? bole2 . selalunya req tutor nie bila kat list tutor org tue takda lagi bnda yg nak direquestkan tuh :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@nadiah ; ta ta . free jea ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@ yumikosarangheo ; photoscape and gimp 2 tak kena bayar ^^

yumikosarangheo said... [♥ Rekiss ♥]

ooo...bole x bagi link
download... ^^ sorry menyusahkan..hehe :)

nadiah@YS said... [♥ Rekiss ♥]

kalau macam tu boleh x request tutor
cam ne nak download photoscape

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@yumi ; bolehh . nnt nas bagi ok ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@nad ; insyaAllah , nas usahakan ^^

yumikosarangheo said... [♥ Rekiss ♥]

ok!thanks!...yumiko ngan nadiah same jer.. lupe nak bagitau hehe... :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

yumi ;oh pndai mainkan akak yea..HAHA
ok2

Ain Chan said... [♥ Rekiss ♥]

k.nas , boleh ajarkan camne nak wat header gune photoscape tak ? gimp 2 ke ?

yumikosarangheo said... [♥ Rekiss ♥]

:)

aida said... [♥ Rekiss ♥]

salam .. aida nak tanye bole ta ? .. cam ne eikk nak buat cursor ?

farra iresya said... [♥ Rekiss ♥]

err . mcm mna nak buat header mcm kak nas tu ? kak nas guna photoscape or photoshop untuk buat header tu .

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Ain Chansis dh buat tutorial . cuba tengok ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@yumikosarangheo

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@aidasis dh buat tutor. yg picture cursor

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@farra iresyaaka dh wat tutor untuk header..akak guna photoscape ^^

ct said... [♥ Rekiss ♥]

nas tlog cntkkn bl0g sy b0leh x...da xtaw nk wat cmne.....

natasya said... [♥ Rekiss ♥]

singgah... bole tumpang tanya, cemana ya nak buat border drop down menu tu bulat ?

faraperry said... [♥ Rekiss ♥]

nas ,thnx..dh jadik....fara tag nas dlm post

axreen said... [♥ Rekiss ♥]

hye nas , axreen amek byk code dr nas <3 sangat suke. thnkyou ye nas and mr taxi sangat best!

ain said... [♥ Rekiss ♥]

uhhu , sory sis. tak perasan yg tutor tu dh ade.

farra iresya said... [♥ Rekiss ♥]

dh buat dh ape yg akak suruh buat. tapi tk boleh :(

nur adilah said... [♥ Rekiss ♥]

tengss for this tutor .mmg berguna !

nur adilah said... [♥ Rekiss ♥]

tutor nie mmg berguna laa !

zam :) said... [♥ Rekiss ♥]

kak nas yg comelll...camne nak wat tajuk bergerak kat tabs cam akk tu?

UwMu LaUtNeR said... [♥ Rekiss ♥]

nk 1 bole, . .

Amierah Nabillah said... [♥ Rekiss ♥]

hi nas! kt ada buat post khas untuk awak. tutorial awak sangat2 membantu :D hehe, kt link blog awak pada post kt tu. thank you so much for ur tutorials dear! :D

ni url blog kt:

http://nabillahamierah.blogspot.com/

thank you again! :DDD

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@ctblogct dh cntik ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@natasya dekat tutor nas ader..yg drop menu nas puat tue mmg angle dye bulat.. kalau pakai google chrome nmpk la.. ssb safari dye petak jea walaupun kita buat border dye tuh bulat

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@faraperry welcome and thanks !

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@axreen yea ? ok takpe . yup2. tgk dance dia lg best ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@aineh , takpe2 ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@farra iresyayeke ? takpe la . kalau ader masa nnt farra try gondem code2 tue

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@nur adilah welcome and thanks ssb guna tutor nas ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@zam :)tgk betul2 , sis dh buat tutor dye ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Amierah Nabillah wah , thx ya ! anw , ssh jea buat gitu . segan pulak nas ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@UwMu LaUtNeR satu ape ek ?

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@nur adilah ok2 , sama2 :D

Me,in teenager... said... [♥ Rekiss ♥]

salam kak nas, camne nak buat welcome scroll yang bergerak kat atas tu eh ? yang akak ckap ambik award sgala tuh ? ajar bole ?

wawa said... [♥ Rekiss ♥]

kak nas , cam ner nak wat cursor yg ade perkataan tuh ? then , camner nak wat url tuh ? kte x thu . . . =D

Iklil F said... [♥ Rekiss ♥]

Semua tutor best-best, muahahaha<3333

zahirah zaili said... [♥ Rekiss ♥]

kak nas..mcm mne nk buat drop down menu tu..saye btol2 takk tau..hrp2 kak nas bolehlah tolong..plezzz..kalau ade jwpn bolehlah hantar dekat chatbox sye..trimas :)

toyota harrier said... [♥ Rekiss ♥]

nas,sy gne awk pnye cursor n tq for the tutor k..

Neys Wanny said... [♥ Rekiss ♥]

kak nas, smua tutor kak nas neys dh try, evn ada stengah tu x jadi..
tp kn sis, bule x klaw neys nk minx tlong sis bwatkan tajuk yg comel cm sis pnya tu, neys x ksah corak apa pon, tp klaw bule ada chibi artis korea.. klaw x bule pown, neys x papsa sbb myb sis busy kn..^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Me,in teenager...yg marquee tu ek..nnt sis wat tutor

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@wawawawa cuba tgk list btutor tue. tgk yg picture cursor , yg url tue sis tak bape phm..

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Iklil F thx iklil :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@zahirah zaili ikut jea apa yg ada dlm tutor tue .. sbb sis pown buat same jea mcm tu.. anw , sis punya drop menu tak drop2 pown :D

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@toyota harrier ok and thx :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Neys Wanny yup tutor nie kebekersanan dia ikut blog .. kalau blog baru mmg stgh dia tak jadila sbb code dia lain :)
owh psl tue nnt sis pk..

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

http://www.fastonlineusers.com/

tasha ;) said... [♥ Rekiss ♥]

nas , if tasha copy paste tuto nas dekat blog tasha bole ?

Neys Wanny said... [♥ Rekiss ♥]

owh, patutla kdang2 jd bengong evn dh copy url tu sbiji2.. x pa2 sis, klaw x bule pown x pa, org skrang kn cbuk, neys sndiri pown cbuk nk PMR, tp x sdar2 lg diri ni PMR candidate.. haha.. ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@tasha ;)hmm..mksdnya ?

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Neys Wannyhaha yeke ? tula sis pown busyy..mse sis form 3 pown , sis cam wanny jgk :D

Neys Wanny said... [♥ Rekiss ♥]

haha, urm kn sronok klaw sis ade kt tpi neys.. bule tlong ajrkan real2.. lol~

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Neys Wanny ahakz , sis pown bukannya pndai sgt . sis pown kalau boleh nak wan hazel duk sebelah
HAHA

tasha ;) said... [♥ Rekiss ♥]

maksud tasha , tasha nak letak tuto nas ny dekat tuto tasha jugak lah . tapi tak semua lah . itu pun if nas bagi . then , tasha credit kan tuto ny dekat nas lah . faham tak ? hee ;DD

Nurfaizzah Rahim said... [♥ Rekiss ♥]

thnx, sudaa jadi :D

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@tasha ;)ok2

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Nurfaizzah Rahimwelcome ^^

tasha ;) said... [♥ Rekiss ♥]

nas , macam mana nak buat shout mix kita cantek-cantek ? tasha buat tak jadi lah . macam mana nak buat perkataan tu semua dalam shout mix kita ?

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@tasha ;)download font2 comel ..klu nk buat cntek2 ikut ckreativiti tasya , :)..nas tak tahu nk ckp cmner

Yoon Jun said... [♥ Rekiss ♥]

Hai kak nas ~!
kak nas ,, sy nk ucap ribuan trimas kt kak nas sbb dh tunjuk ajr kt sy .. wlaupun sy tg0p tut0rial kak nas ..
smua ny mnjdi ..
thnx q s0 much ..

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Yoon Junowh yeke ? akak pown suka klu adik suka .. thx ya ^^

ستي نور فريحة said... [♥ Rekiss ♥]

hye dik:)..akk nk adres fb leh?nk ask smthing..

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@ستي نور فريحةkat tpi nie ada icon fb .. tula fb nas :)

Nisa Sayakinie said... [♥ Rekiss ♥]

hello2 and hi ^^
nak tanya macam mana nak onkan comment kat page kita ekk? Nisa punya page takda kotak komen lah, help me please :(

*http://nysnyesa.blogspot.com/

ArishaSha~ said... [♥ Rekiss ♥]

kak , sha amik pet kat bawah tu , nak text kt mane ea ?

ArishaSha~ said... [♥ Rekiss ♥]

kak , sha amik pet kat bawah tu , nak text kt mane ea ?

ryona said... [♥ Rekiss ♥]

cm ne nak buat blogskin???
*i'm new in design a blog*
huhuhu

ryona said... [♥ Rekiss ♥]

cam ne nak buat blogskin?
*i'm new in design a blog*

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Nisa Sayakiniecube peegi dashboard > design > setting

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@ArishaSha~kt sini pun ok ^^ thx ya

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@ryonaouh , sory sy pun tkthu

[[mus riri]] said... [♥ Rekiss ♥]

thenks for the tutorial. baru saye tahu nak buat macam mana.

Ain said... [♥ Rekiss ♥]

sis, mcm mane nak buat..
mcm kite tulis post kan.. pastu nak ltk cute emoticon.. dekat mane nak download ek cute emoticon tuh?

Ain said... [♥ Rekiss ♥]

kak nas.. ain nak tanya.. kat mane kite boleh download cute emoticon?
mcm tgh2 kite tulis post tuh.. pastu kite type nie--> :D
kluar cute emoticon.. kat mane kite boleh download ek?

Lika said... [♥ Rekiss ♥]

where did you get your template ?? :)
visit my blog :)
halalika.blogspot.com

niena ramlan said... [♥ Rekiss ♥]

thanks utk tuto and freebies yang sangat menyumbang ;) thanks a lot ,

Esha make Story said... [♥ Rekiss ♥]

Best lah?? leh buat ape apee je..

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Esha make Story hehe

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@niena ramlan okay sama sama ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Lika at glitter-graphics.com kalau tak silap :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Ain akak dh buat tutor dh . yang cute icon kot . kena download benda nie ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@[[mus riri]] okay sama sama :)

Nur Aisyah said... [♥ Rekiss ♥]

macam mana nak buat comment box?