Friday, May 6, 2011

Float Image di Sidebar


itulah float image / icon di sidebaar

cara nak buatnya sonang jo.

ikut la step dibawah

Dashboard > Design > Add gadget > html java

copy and pastekan code nie dalam box tue ;



<div style='display:scroll; position:fixed; top:550px; right:5px;'>
<center>
URL GAMBAR/TEXTS<center>
<div>


habis . korang kena pandai main code taw . yela , sebab benda alah nie sebelah knn , so kalau nak ubah dia sebelah kiri ke apa ka .. silakan edit code ini ^^



12 kisses me :):

...::Ini Marhamah Rahim::... said... [♥ Rekiss ♥]

kak nas,saye buat x jadik....=(

Deera Elle said... [♥ Rekiss ♥]

Mcm mne nk dptkan url pic?

Anne Shira said... [♥ Rekiss ♥]

yg facebook tu ke float image ?

MIDA MIDOT said... [♥ Rekiss ♥]

nak cari ikon tu pulak kat mana yee nas :) kalau boleh ajar cara nak buat :) comella nas punya :)

farah syamimi said... [♥ Rekiss ♥]

akak, dekat mne kte nk tgk URL dye?

Neys Wanny said... [♥ Rekiss ♥]

sis, yg float image ni kn, trmasuk dngan yg fb tu ke?

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@...::Ini Marhamah Rahim::... cuba try lagi..kalau tak jd jugak..cuba cari tutor kat blog lain ..kowt2 jd :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Deera Elle bukak gmbr tue..kalau google..tkan yg view full punya..kat address tue ader code gmbr

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Anne Shira aah :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@MIDA MIDOT owh , cari kat google..serach la fb icon ke apa :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@farah syamimi cuba cr fb icon , pastu click gmbr yg nak..pastu dia viewkan..pastu tkn full size image kat blh knn..dh click , kat address atas tuela url image dia

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Neys Wannyyup