Monday, December 12, 2011

Cute Icon dalam Post Entri [G.Chrome Only]


okay , nas dapat banyak request pasal icon cute miut dalam post XD contoh icon ..



ok jum start . eh , nas credit kpd adik syakirah rashid ^^ thx dear .

ok , first korang click link bawah nie




okay , lepas tu korang click I N S T A L L .

ok dah ? bila dye kuar macam nie , korang click continue . ha , tak dapat ? nie gambar




then , bila dah selesai benda alah tu install , dye akan keluar satu pop up window . Dia tanya korang nak INSTALL / CANCEL . korang click INSTALL taw .

ok , bila dah sudah .. korang click ketiga2 link nie plak

:99:

:99:

:99:


sudah download kesemua link tu , korang pegi dashboard :65: settings :65: scroll down sampai jumpa ayat Global Setting

:84: tick OLD EDITOR *important

:84: save setting

:84: now korang pegi new post , and korang akan nmpk nie ;


now korang punya icon boleh guna :)


28 kisses me :):

Nurul Ezatee Bieber said... [♥ Rekiss ♥]

Wow menjdi lah akak tengs for the tuto

IrA tHIrA said... [♥ Rekiss ♥]

tanks...lama dh cari tuto ni...

Filzah Nur Farizah said... [♥ Rekiss ♥]

thanks :)) da jd dah :))

Meowing Panda said... [♥ Rekiss ♥]

Thanks for the tutorial. Btw, blog unnie comel :> iLoikee

azaliah said... [♥ Rekiss ♥]

hye , thanks for the tutorial ya :D

Zam Harirah said... [♥ Rekiss ♥]

dah jadi , tengs akak

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Nurul Ezatee Bieberwelcome adek nurul :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@IrA tHIrAwelcome , sorry sbb tak buat dr dulu XD

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Filzah Nur Farizahalhamdulillah :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Meowing Pandawelcome and thx <3

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@azaliahhye , welcome ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Zam Harirahwelcome :)

Kyura Fyra said... [♥ Rekiss ♥]

tq 4 the tutor...

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Kyura Fyrawelcome ^^

Ain Natsuki said... [♥ Rekiss ♥]

Wah! menjadi la kak nas! tq!

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Ain Natsukiwelcomeee :)

farahiah said... [♥ Rekiss ♥]

dah buat!thanks sis

♥ ayuki ♥ said... [♥ Rekiss ♥]

Sangat menjadi! Thanks for the tutorial sweetheart ;)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@farahiahwelcome ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@♥ ayuki ♥welcomee ^^

Liza said... [♥ Rekiss ♥]

thank you <3

Erisha Hudson's Story said... [♥ Rekiss ♥]

Hye Kak Nas, nak tnye knp eikk bile isha buat cute icon tu, ad kotak lah. cmne nak ilangkan eikk?

Wan Syuhada said... [♥ Rekiss ♥]

Tak jadi pon :'(

misS whateva said... [♥ Rekiss ♥]

yeay! menjadi, dh lama carik tuto ni.. slalunya jmpa untuk firefox ja.. thanx ye~ :)

chubies bunny said... [♥ Rekiss ♥]

thanks dear .
its work :3

nur dinie edzafirah said... [♥ Rekiss ♥]

akak , nak tanye la , kenape saye buat tak jadi ?

Siti Nur Zahira said... [♥ Rekiss ♥]
This comment has been removed by the author.
hawa :D said... [♥ Rekiss ♥]

akak , tak jumpa global setting tu kat mana :(