Sunday, July 3, 2011

Cara Ambil Photo URL Dari Google



Dalam kalangan blogger , ada lagi yang belum arif cara-cara nak ambil url gambar dekat google . So sekarang nas nak ajar . Kat sini pown nas akan ajar camner nak bagi gambar yang yang kita letak dekat entry tak ada link . ada dua cara . Okey , yang tue kita letak tepi dulu .. Sekarang kita belajar camner nak ambil url gambar dari google.


1. Buka google and search gambar yang korang nak . contohnya gambar snsd .


2 . lepas korang dah pilih gambar , korang tekan gambar tue and dia akan keluar macam yang kat atas tuh .

3. korang nampak tak kotak yang nas dah letak anak panah and ada berkataan click kat situ ? ada ? ok .

4 . tekan full size image tue akan dia akan keluar macam nie


5 . ok , copy url yang dalam kotak merah tue and paste la dekat mana-mana yang korang suka.

tp pastikan url tue korang tambah code [IMG] url gmbr [/IMG]

sowi kalau taa jadi , lama dah tak praktikkan benda nie

p/s : kalau dekat entry tak boleh ,maybe dekat sidebar boleh 

1 kisses me :):

Bihum said... [♥ Rekiss ♥]

thanks post kamu bermanfaat. :-)

www.bihum.blogspot.com
www.coretan-bihum.blogspot.com