Saturday, November 13, 2010

Blockquote ^^

Salam , hari nie nas nak langsaikan satu hutang . Nak wat tutor untuk blockquote . Nanti senang nak rujuk . Kalau tak suka , boleh balik ke blog anda semula ^^


Ok , first step , pergi design then edit HTML. Kalau nak senang , tekan nie CTRL + f
untuk cari code
.post blockquote {


Ok dah buat , next step , copy code nie and paste kat bawah .post blockquote {
background: url(URL background);
border-top: 1px dashed #000000;
border-left: 1px dashed #000000;
border-right: 1px dashed #000000;
border-bottom: 1px dashed #000000;

yang tulisan URL background tue gantikan dengan
code url background yang korang nak ^^

okey now dah siap.
save la :D

ok, cara guna ,
pegi new post . Then tulis la apeape pastu tkn simbol blockquote tue .
Amaran : jangan preview . Takkan nampak . Publish jea terus.
Nota Muka : Cara nak buat dia senang jea . Dulu dah buat . Tapi sejak blog nie sakett haritue , dia hilang and tak boleh buat pulak . Nas tengah berusaha buat benda nie la sekarang . Dok terfikir , tak boleh sebab background baru nie ker ?



12 kisses me :):

Farah + Hanis :) said... [♥ Rekiss ♥]

sis daa try ke ? sbb ann , drpd dlu2 zmn tok kadok lg farah daa try aww wat bnde alah nyh . tp still xleyh .
lg2 bnde nyh --> .post blockquote { <--
-,-

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

dulu sis buat jd.
tp skrg tak jadik jugak .

apitpucca . said... [♥ Rekiss ♥]

blocquote tuhh ape ea ??

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

ok , tue nas ltk gmbar ^^

Sahira said... [♥ Rekiss ♥]

backgr0und tu cari kat mane sis?

nurulfatin said... [♥ Rekiss ♥]

boleh

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

ira , cari background kat mane2 pown boleh.
nk search google pown takpe.
ok nie yg sis sllu pergi

www.glitter-graphics.com

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

ok fatin ^^

eiya said... [♥ Rekiss ♥]

ta bole lh cri - .post blockquote - nihh ! mcamne nas ?

DTT generation said... [♥ Rekiss ♥]

yeay .
bole pon .
tengs nysa .
slama nie sy wat drek x bole je .
tenkiu :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

dh boleh ? alhamdulillah ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

nas pown nk try buat skli lagi ^^