Thursday, October 21, 2010

Youtube Music Player :)

Salam , nie nas wat tutor .
nak bantu sesiapa yang masih tak arif camner nk letak lagu kat blog .yang pastinya sesiapa yang baru berjinak jinak dengan dunia blog :)

ok , antara web yang korang boleh guna untuk cari lagu ,

1. www.musicdumper.com
2. www.videokeman.com

copy jea code lagu dye . [ untuk link2 di atas ]

Kalau tak nak , ader lagi satu , youtube music player.macam nas punya nie



Ok , first ,
korang kena bukak Youtube. [ kalau tak bukak , cane nk amik lagu ? :D ]Pastu pilih nak lagu ape . Sebagai contoh , Nas amik lagu Hey You . Scroll down . Nampak tak perkataan embed ? kalau nmpk , tekan perkataan tuh . Nanti kat bwh video uh keluarlah code lagu tuh.



contoh > klink gambar untuk pembesaran ^^



ok dah ? Then pilih warna yang korang suka .

ok , copy code tue and paste kat html [ pegi design > add gadget > html .. ]
So , dah paste . Sekarang masa untuk tukar saiz music player nie .Tukar saiz asal video tu kepada

width= "215"
height= "25"


ok , siap saiz.

kita move ke next step .
kita kena tambah 1 code nie untuk dye outomatik play .
so ltak kode nie >

&autoplay=1;


antara code >
fs=1&[code atas tuh]hl=en_US&.....
Format Baru !


ok tengok nie ..sebagai contoh ..sebab nas rase bila korang tgk contoh nie , korang dh boleh buat :)


version=3&&&autoplay=1;hl=en_US" type="application/x-



ok siap sudah ! ^^
kalau tak jadi , bagitahu ya.
sorry la , explain punya lah panjang berjela .
untuk mmudahkan korang jugak ^^


Bila dah amik uh , jgn lupa comment ya !


38 kisses me :):

Sahira said... [♥ Rekiss ♥]

tengs sis nas...dah jadi!

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

ok2.
your welcome ^^

Adeyna said... [♥ Rekiss ♥]

sys , sy punye x jadik autoplay la ... nape ekk ?

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

jap2.sis try edit balek..

Adeyna said... [♥ Rekiss ♥]

dah amik ... thanks a lot ekk sys . deyna hargai sgt2 ... thanks again ... =D

Adeyna said... [♥ Rekiss ♥]

deyna : addin abby ...

Syasya said... [♥ Rekiss ♥]

wah , jd2 !
tq

NaaS said... [♥ Rekiss ♥]

dah jd,,tapi knpe dia x jadi..?? tq!!^_^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

syasya ; good2 ! XD

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

naas ; ayt ape naas karang nie ? :D

Ezara said... [♥ Rekiss ♥]

tengs nas . sy dah tao cmne nk buat autoplay to :) ehehe :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

ezara ; ok2 . welcome ^^

Syaz said... [♥ Rekiss ♥]

mana perkataan embed tuh???????
huhu

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Syazjap2.sis update gmbr baru

Siti Sara said... [♥ Rekiss ♥]

dah-2 , tapi kann asal dia tak jdik auto play ?

Masthura Yahaya ;) said... [♥ Rekiss ♥]

thxxx :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Siti Sara try lagi ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Masthura Yahaya ;) welcome ^^

gemgirl_143 said... [♥ Rekiss ♥]

thankz so much,, ^^

Siti Shahirah said... [♥ Rekiss ♥]

asal tak jadi nih :(

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@gemgirl_143 your welcome :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Siti Shahirah cuba try buat skli lg :)

ReAdY To HeLp said... [♥ Rekiss ♥]

erm...lpas copy embed tu,code dy nk tarok kat ne?

haninadiahr said... [♥ Rekiss ♥]

alaaah, tak boleh. yang pasal autoreplay tu tak jadi. dah bynk kali buat dah

haninadiahr said... [♥ Rekiss ♥]

alaah, tak dapat buat lah. dah try buat banyak kali but tak jadi ~
tak faham bab aito play tu, mana nak letak? sebelah

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@ReAdY To HeLptruk kat add gadget ..html

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@haninadiahrbiarkan dulu..pastu try blik..tliti btul2 :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@haninadiahrsabar2. jp ya sis check blik

farahiah said... [♥ Rekiss ♥]

sis,awat xleh buat autoplay??tade pon yg 'fs=' bagaii 2,,

Neys Wanny said... [♥ Rekiss ♥]

eonni, klaw wanny kta dh try bribu-ribu kali, nmpk sngt tipu kn? tp dh agak bnyk kali la wanny try bnda ni, tp yg auto play tu ttap x bole.. klaw play sndiri bole la.. yg len jd dah, xcep yg auto play tu je.. :'(

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@farahiah skrg format baru .. nnt sis ajar

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Neys Wannyok2 , sis bgi conth..sowi la , nie format lama :)

Farrah Hanum Kamarudin said... [♥ Rekiss ♥]

Hi akk ! tengs kasi tutO nim ~ XD

Nisa Nabihah Juhanuddin said... [♥ Rekiss ♥]

kak .. tak jadi un :(
die still keluar video uh. cne kalau ta nak bg video uh keluar sekali ?

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Farrah Hanum Kamarudinoteh2 XD

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Nisa Nabihah Juhanuddin dh ubh size ke blom ?

[[mus riri]] said... [♥ Rekiss ♥]

thenks. dah jadi. ^-^

Fifiesakura merah said... [♥ Rekiss ♥]

tankiu2 . da jadi ^^ tapi .. klau nak letak dea kat tepi mcam mana eh ?