Monday, July 11, 2011

Lelaki VS Perempuan ?



Salam , selamat pagi , selamat petang dan selamat malam . Haha . Ada sapa sapa yang rindu nas taa  ? Ok , straight to the point . Lama gilee kan nas tak tulis entri pepanjang . Hari nie rasa macam nak buat mata korang bengkak pulak . Hehehe . Tapi sebelum tue , nas nak tanya , tak de sapa sapa ker yang pandai macamana nak follow balik orang yang dah follow kita ..? Nas bukan apa , nanti kalau lambat-lambat follow balik orang kata kita sombong .. tapi masalahnya sekarang nas tak reti . Shoutbox tak banyak membantu .. so untuk itu , sapa – sapa yang tahu , tulun tunjuk ajar ya ^^ ..Fullstop!

Lelaki ada sifat yang sama macam perempuan cuma perempuan jea tak tahu apa dia? Yeke ? Anyway , jomlah sama-sama kita siat-siat .. opss! Siasat . Hmm , sebelum mula , nas nak bagitahu post kali nie adalah hak cipta terpelihara and buah tangan , buah hati , buah bicara , buah ...( jangan blue ! ) dalam entri nie adalah datang dari buah fikiran nas sendiri so kalau ada apa-apa yang bercanggah ke , tak puas hati ke , tak setuju and yang sewaktu dengannya , nas minta ampun maaf zahir dan batin :))

PERHATIAN : BUKAN LELAKI PONDAN YA

1. Lelaki akan gosok hidung bila dia nampak perempuan

          

  Lelaki yang gosok hidung bila nampak atau berselisih dengan perempuan bukan tanda diorang tue hidung belang , kaki ngorat semua tapi sebab diorang seganlah . HAHA. Contohnya yang berlaku dekat nas . Masa balik dari sekolah , nas terserempak dengan seorang boy nie tapi tak sama sekolah dengan nas lah . Kitorang guna jalan yang sama . Cuma nas nak gi belakang dia , dia nak gi belakang nas . Bila kitorang dah hampir tue tiba-tiba dia gosok-gosok hidung dengan tundukkan muka . Nas buat selamba jela . Takkan nak buat macam dia jugak :D Nas just cakap dalam hati , ‘ alah , cover seganla tuh . Takpe2 aku pown segan jugak sebenarnya ’.. Kan ? Sama macam gurl . Kalau segan mesti gosok-gosok hidung sebab nak hilangkan rasa segan atau nak cover segan .

2. Lelaki selalu usha gurl yang dia minat / suka

            Sifat boys nie susah diramal . Ada sesetengah boys tu memang menonjol gilee la kalau dia suka dekat gurl tetapi ada sesetengah tue memang blurr. Takde reaksi langsung . Macam tak de perasaan jea even though dorang ada makwe. Boys yang macam nie selalunya nak jaga air muka dengan friends dorang . Ok untuk sesetengah boys yang ada sifat girl dalam diri dia tue pulak .. Dorang sentiasa usha gurl yang dorang suka kalau sempat and kalau ada masa and dorang akan senyap jea .. tak pown senyum jea bila berselisih dengan gurl yang diorang suka tue . Sama macam gurl kan ? Lagi-lagi kalau ada abang-abang senior yang hensome-hensome,mulala nak mengusha ..lepastu bergaduh manja pulak dengan kawan sebab dua-dua minat dekat orang yang sama . :D

3. Lelaki yang sentiasa nak jaga hati orang (gurls)

          

  Lelaki macam nie memang la best tapi kadang-kadang dorang akan bohong dalam sesuatu perkara . Semestinya sebab nak jaga hati orang yang berkenaan . Orang kata apa , bohong sunat ? Tak boleh pakai la . Bukan apa , kalau bohong maknanya dorang tak jujur la kan dengan orang yang berkenaan tue . Example like boy nie couple dengan gurl nie . Dah lama dah dorang couple . Masing-masing nak jaga hati couple dorang tapi dorang dah lama tak bertegur , so si boy nie lama-lama makin hilang la rasa suka dekat gurl nie . So dia buat keputusan untuk clash tapi tak nak jujur bila satu hari dorang akhirnya dapat main sms and gurl tue tanya pasal feeling dia dekat boy tue . Nas nak tanya , kalau kita dah tak suka kat someone , mestilah kita jawab soalan dia acuh tak acuh jea kan . Samalah macam boy tue .. tak suka tapi tak nak bagitahu sebab nak jaga hati gurl tu . Tapi gurl tue paham.. tengok ayat pun dah tahu dah apa actually happen . So gurl pown macam nie kan ? Tak suka tapi takut nak bagitahu . Takut orang sakit hati..( act , cara nie tak berapa nak berkesan )

To all : Walau apa jua situasi pun yang dihadapi , kita mesti jujur dengan diri sendiri and orang lain

4. Ada masa lelaki bergosip jugak

        

    Yup ! Dorang bergosip tapi taklah over macam gurl . Kalau gurl semua benda nak diceritakan . So , Nas rasa dorang akan bergosip pasal masalah hubungan dorang . Bab fesyen macam kasut , fixie tu kadang-kadang . Ikut masa benda alah nie femes .

Antara perkara lain :

5. Lelaki suka benda cute-cute



6. Ada lelaki yang suka baca novel



7. ada yang suka buat kerja rumah



8. kalau dia ada awek , dia sebenarnya tertunggu tunggu awek dia mesej atau call . Tapi disebabkan dia lelaki , dialah yang kena mula dulu .




p/s ; yang no lima sampai 8 tue nas malas nak ulas , mesti korang dah tahu kan . Lagipun nas dah nantok . haha . Actually , nas tak nak tulis ayat skema tapi sometymes terskema jugekk -.-

15 kisses me :):

Cho Nad said... [♥ Rekiss ♥]

saya sokong yg no 3 tu . mmg kalau boy nak jagan hati girls , dia kan rahsiakan certain certain parts kan ? saya lebih suka kalau mereka jujur sebab saya akan terasa kalau dia sembunyikan sesuatu dari saya . hahaha ( maaf sebab bagi pendapat sendiri ) hihihi

NiK iMaN a.k.a NiCkiLiCouS! said... [♥ Rekiss ♥]

yeah..btol2 :))

AinsHa=( said... [♥ Rekiss ♥]

berkenaan lelaki baca suka baca novel tu kan... nak tnya, knp diorang suka baca novel mcm pempuan? tak paham..

cik Q said... [♥ Rekiss ♥]

ya setuju dengan entry ni :)
**berhati-hati lelaki gosok hidung haha

amirul iman said... [♥ Rekiss ♥]

HAHA ;DD

Cik Wani said... [♥ Rekiss ♥]

nice entry =)

btw jom komen link kt entry wani ni

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Cho Nadbetulla tuh pndapat nad . yup , kita akan terasa kalau dia taa jujur

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@NiK iMaN a.k.a NiCkiLiCouS!thx :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@AinsHa=(ada certain laki yg layan novel , tp tak addict cm pompuan . slow slow

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@cik Qthx .
haha berhati hati dengan lelaki yg gosok hidung :D

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@amirul imanyela , dia laki..
gelak jela :D

She's Gee said... [♥ Rekiss ♥]

yeke...... hehe.. tapi yg nom 1 tu setuju sesangat... ^^

Miss Y and Her World said... [♥ Rekiss ♥]

ya, lelaki memang suka bergosip jugak. malah kadang-kadang lagi dasyat dari perempuan. ayat diorang lagi pedas.

Sibuk Jaga Hati Orang, Hati Sendiri Sumbat Dalam Tong Sampah
Tips : Melicin dan Menghaluskan Kulit

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@She's Geehee thx

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Miss Y and Her Worldyup2