Wednesday, August 25, 2010

Hot Hot !



oit , HOT tue bukannya bermaksud kawe nie hot , tapi HOT kat post title tue panas. Taw panas ? panas hati taw ? sakit hati ?Ha , kalau tau bagus.Tak payah la kawe explain lagi :D

Cerita dye ( cerita kawe la tue maksudnya -.- ) bermula begini ;

Sekarang pukul 10.30 pagi .Waktu rehat menengah atas . Biasalah , sekarang kan bulan puasa , ada tadarus . Jangan cakap sekolah hang tak buat tadarus . Anyway , budak budak yang cutti tue pergi library .mereka buat ja apa yang patut.

*cam nak wat cerpen pulak an ? Penuh keskemaan !

Okeyh , sambung lagi . (macam ade org kesah plak)

Masa kawe nak turun untuk ke surau , kawe and kengkawan kawe memang selalu la guna tangga lelaki . Ala , tangga perempuan jauh sangat la. ( op op ! alasan jah tue ) . Masa kawe (dah ulang 2kali) turun uh , ada lah seorang budak laki kat belakang . Kebetulan kawe pown belakang sekali dalam ramai ramai tuh. Boy tue form 3 gak. Same level an . ;)

Nak dijadikan cerita , Kawan kawan kawe turun tangga dengan lajunya sampai kawe tak sempat nak kejar dorang . Malangnya nasib. =.=’

Lepas jea kawan kawan kawe lalu , tiba-tiba datangla sekumpulan abangabang senior yang nak gi kelas dorang. * aik , tak tadarus ke ? Kawe pown wat biasa jela ( kawe srang jea pompuan mase tuh ) , boy kat belakang kawe pown senyap jea.

Suddenly , depa halang jalan kawe . Kawe ape lagi ? Cuak la ! pakai nanya lagik .haish ! Huhu . mak ! tolong ! Kawan kawe pulak langsung tak pandang belakang padahal kawe dah panggil dah kawan kawe yang sorang nie , hmm maybe dye tak dengar , thats why dye jalan straight jea.

Salah seorang bro senior tue tibatiba tanya “ apehal kau lalu tangga nie ? Nie kan tangga laki !” Alah , dorang lalu tangga pompuan takpe pulak. Buekk! Kawe senyap jela pastu depa bagi kawe jalan . *cam puteri raja pulak rasenye :P

Kawe ingatkan kawe bole pergi surau dengan aman , ruparupanya ingatan kawe terpesong sama sekali . ( :P ) Boy yang kat belakang kawe , yang senyap tadi mula tunjuk belang dye . Haa sudah ! 1 lagi bala datang.

Boy nie pulak tahan kawe . Nak tau camner ?Contohnya kawe kat dinding , dye plak letak tangan cam nak peluk tue kat dinding .( dye depakan tangan dye and letak kat dinding ). DUA DUA BELAH . * boleh bayang tak ? Gilee bahaya ! Tau tak betapa cuaknya kawe ! Ya Allah ! Kwe tak leyh buat apeape mase tuh .Time tue abangabang senior tue ade lagi . Dorang jalan lembap ! Tapi nasib baik la ade dorang . Dorang jadi pengacau , dorang jugak jadi pelindung .

Eh , dah penat ke ? kalau penad pergi cuci muka . Rasenya panjang lagi nie. HAHA

Sambung balikk. Iklan sekejap tadi  . Senior2 tadi tue nampak ape yang budak takde otak tue buad then tegur budak tue “ko pehal pulak kacau dye ?!” . then boy tadi jwb “ lantak la , dye awek aku !”

Wahh ! nie dah lebiyh ! bila masa pulak nie ? Gile ke sewel ? Tapi syukur kawe bole lari dari dye mase dye tengah cakap2 ngan senior tadi tue.

Untuk ke dua kalinya , kawe pikir yang kawe dah tak kena kacau lagi dah. Tapii ,

Waa , taknak ! taknak !

Boy tue kejar kawe ! Haih , kenapa la surau nie jauh sangat ? ! kawe tak tau nak buad ape , kawe jalan jela lajulaju. Nak lari tak bole sebab kawe tak ikat tali kasut , kang jatuh tergolek tak pasalpasal kang . Maluu free free .

Lastly , dye dapat jugak kejar kawe . Dye tanya , “kenapa ko lari , kita couple kan ? kita couple kan ?”

Apehal la budak nie sengal sangat . kawe cakap la , “ bila mase ? ape yang kau merepek nie ?!”dah la ramai yang tengok , segann uh .
Then , datang la penyelamat kawe yang kedua , boy . budak tue pown form 3 gak .
Dye sound budak yang kacau kawe td .

nah , nie untuk kaw , wahai pengacau ;

weyh budak ! aku benci kaw [!]

Terselamat jugak kawe akhirnya!

Memang mimpi ngeri !

Moral of the story ;

1. jangan lalu tangga lelaki.
2. jangan pernah bukak tali kasut kalau waktu tue , waktu gawat .
3. kalau jalan tue mesti rapat2 . jangan perpecah .

THE END

nak comment ? tkn LOVE LETTER bwh tue. TQ :)


10 kisses me :):

missicecream8 said... [♥ Rekiss ♥]

huhuhu ..
takowt rr cite nie ...
mesti wak2 tuh sis nas cuak gyle an .. ;)
merenx sangat bdak laki uh ..

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

mmg gilee2. huhu

nurul syahida said... [♥ Rekiss ♥]

kesiankesian :s

herself said... [♥ Rekiss ♥]

sabar banyak-banyak

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

:)

astagfirullah

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

nurul > :)

hope hang tak kne.

cik nisya said... [♥ Rekiss ♥]

wa~ ur post wat sy suka nak baca..huh,,sian nye kne kacau! xpe2..bulan puasa kne sabar..btw,,, len kali jumpe laki uh bg kaki je deq...haha xD

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

ahaha.insyaAllah :D

Anonymous said... [♥ Rekiss ♥]

ahaha . kesian gilee ko :D

sabar jela.

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

huhu . memang kasihan . sedih sedih .

*:P