Thursday, September 2, 2010

Kenapa Ketagih Facebook ?


salam , sekarang nie ramai orang yang berpindah rumah . Dari MySpace ke Facebook . Tak dinafikan , Nas pown dah berpindah dari MS ke FB . Tapi takdela sampai ketagih dengan FB tue . Kalau tak online seminggu pown tak pe .
Tapi , SSB && blog memang tak boleh . * ketagih ketagih -.-

Ok la , lepas nas perhati & rasa sendiri ( pengalaman sendiri ) , ciri ciri orang ketagih kat Facebook adalah ;-

1. Tidak dapat berenggang dengan internet

2. Terus mencapai facebook sebaik saja bangun dari tidur, sampai di pejabat atau sampai di rumah.

3. Sentiasa terbayang apa yg ada dalam facebook semasa offline

4. Sentiasa terbayang untuk menulis sesuatu dalam facebook semasa offline

5. Lebih selesa melayari facebook dari keluar rumah atau menonton tv

6. Masa dihabiskan lebih setengah jam setiap kali melayari facebook.

7. Melayari facebook lebih 3 kali sehari sekadar berbual kosong.

8. Facebook dijadikan tempat meluahkan perasaan.

9. Sentiasa mengharapkan ramai orang memberi komen.

10. Rasa gelisah yang amat sangat apabila berada lama di tempat yang tiada internet.

kalau korang ader semua ciri2 nie , memang sah korang dah terkena VIRUS paling selamat bahaya , VIRUS KETAGIH FB :)


10 kisses me :):

Ғмɛσω said... [♥ Rekiss ♥]

tak langsung.
anti ada la.
klo ada hal baru on fb.

NuRuL said... [♥ Rekiss ♥]

Haha,
betul betul

Farah + Hanis said... [♥ Rekiss ♥]

:O mmg btl ape yg sis type uh ! sumenye sme ngn ape yg farah rse . andand , farah mmg ketagih fb mcm yg sis ckp . HAHA

farhan asyraf said... [♥ Rekiss ♥]

haha. yaaa. that's me.
paan dah kena virus ni.
sbb tu la malas nak baca buku. sikit sikit fb. hahaha :P

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

sis meow > yeah . tak teringin pown nak bukak .
setia pd SSB & Blog jea :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

sis nurul > ahaha. tau dah ! ;)
*:D

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

farah > ahaha. kena kurangkan tuh . bahaya !

:D :D

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

farhan > ahaha. samela , malas nk bace buku . nak online jea tau . pantang ader masa senggang :D

NuRuL said... [♥ Rekiss ♥]

ek eh, fb buku jugakk kan ?
Hahahaa

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

ahaha.
bile plak tue :D