Saturday, May 28, 2011

Nas..teRekod suara hantu ?




Salam , pada satu malam yang sunyi sepi , nas duduk seorang diri dalam bilik. Biasalah , lepas makan malam , masa untuk buat kerja sekolah . Adik nas pulak selalu online so malam kejadian tue dia online fb  dekat luar .


Alkisahnya , lepas nas masuk bilik , nas lock la pintu . Duduk dekat meja belajar dalam 20 minit , tetiba rasa macam nak menyanyi . Nas pown ambil la MP3 nas , cadang nak rekod . Ok , nas pown nyanyi la , blab la bla kan…


Bila dah habis menyanyi , nas play la . Nak TEST sedap tak suara . (WEYH ,  memang sedap pong ! -.- eceh , masuk bakul angkat berjemaah ) Ok , bila tiba jea part chorus , dengan tak semena-mena  keluar suara / bunyi ‘hmmph..hmmphh’ berlatarkan suara nas dan bunyi tu lagi kuat dari suara nas . 2X ganda lagi kuat ! huhu. . T.T


Tengok , bulu roma nas dah tegak . Nie yang malas nak cerita story genre seram nie. Anyway bunyi hmpph hmmph tue macam garang .. Macam dia marah nas menyanyi . Waktu tue , Allah jea yang tahu betapa lajunya jantung nas pam darah . Dah la meghadap dinding tapi taka da lah dekat sangat ..kalau benda tue nak duduk depan nas boleh…and belakang nas kosong . Kira kalau benda tue nak jugak berdiri kat belakang nas pown bole..… atau Wallahualam ..Lepastue nas pown apa lagi , terus keluar and duduk dengan family dekat bawah . Biar jea adik nas sengsorang dekat atas . Takut jugak waktu tue..


“Ya allah , jauhkanlah kami dari sesuatu yang buruk dan godaan syaitan yang direjam ..”


Sekian


Nota Muka ; Nas deleted dah file tue . Gila kowt nak simpan . Kalau cukup berani simpanlah buat kenangan kan ..tapi nas tak..anw ,banyak lagi sebenarnya yang nas penah alami . Contohnya macam nas tersedar dari tidur sebab rasa macam ada tangan tepuk belakang nas , walhal nas tidur sorang ..and pintu tertutup tapi tak ingatlah nas kunci atau tak..tak tahulah apa yang buat ..tapi waktu tue nak dekat subuh..so , conclusionnya jangan takut dengan gangguan macam tue .. berserah pada Allah , minta tolong dengan dia . Bila dah jadi macam tue jangan lupa baca ayat kursi..

30 kisses me :):

LaNun CoMey said... [♥ Rekiss ♥]

pergh,, giler seram . nas buwt cuna takut nk rakam sore tyme nyanyi syok sendiri . hahax

COTTON LADY said... [♥ Rekiss ♥]

alorh npe pdm.bg kat uncle seekers ker.jd bhn bukti paranormal.hehhehe gurau jer.nas jge dri bebaek yer.

nur dhiya' aida said... [♥ Rekiss ♥]

meremang gak bulu roma baca entry ni . dah la kena tdo sorunk .plus suka pulak tdo lmbt -.-

Awien said... [♥ Rekiss ♥]

takotnye..

farhan asyraf said... [♥ Rekiss ♥]

ok itu menyeramkan. entri nas yg ni horror gila. haha takut nak baca sampai habis. hehe

nurul ain said... [♥ Rekiss ♥]

hehehehe moral of the story,jgn buang tebiat rakam suara malam2..ngeh3

sahira said... [♥ Rekiss ♥]

seram sis....bahaye 0whh..

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@LaNun CoMey ahakz , yeke ? sowi2 . dia kacau ikut tyme kowt . yela , awal2 duk wat hw pegi menyanyi wat apa :D

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@COTTON LADY alorh , awat tak habaq awai2 .. kan dh terdeleted. :D

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@nur dhiya' aida AHAHA , BAGUSLA TUH
:D

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Awien seram gak ..

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@farhan asyraf eceh , yeke ? :D

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@nurul ain sokong . haha :D

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@sahira mmg ! nasib baik tak tunjuk diri..kalau taa , mau pengsan nas

NiK iMaN a.k.a NiCkiLiCouS! said... [♥ Rekiss ♥]

perhh..
ni yg takot nk stdy mlm2 nieeehhh

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

relax2. tawakal ~

aqilah mohd said... [♥ Rekiss ♥]

siyes ? tahun pun den ada kena hempap dgn bende tu la ~ nseb bek tak nmpak muka dia mcm mana or lalala en , cuma rasa mcm tak bernafas n tunggu masa nak mati je . tp mmg cuak aaa .

yumikosarangheo said... [♥ Rekiss ♥]

nadiah pon penah jugak kene
bukan rakam suare tapi video!malam2 lak tuh! mase tgh rakam tuh tetibe ade muke pompuan kat tepi pintu tapi x nampak badan pon....terus delete hehe...

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@aqilah mohdden yang dongar pown naik soram . minta dijauhkan ><

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@yumikosarangheobapak seram ><

zam harirah said... [♥ Rekiss ♥]

ahh ! hantu !

fatin hanani said... [♥ Rekiss ♥]

menyeramkan la cerita nas hehe...
fatin yg baca ni pun takut dengrnya..emm apa pun..abaikan..jgn difikir..lg fikir lagi tkut kan :D
lagi satu..seblum tido ..org selalu ckp baca surah 3 qul...insyallh dijauhkan :D

A Freak. said... [♥ Rekiss ♥]

uish, seram gila ._. entah entah tuh adik awak bukan? kalau tak, serius seram lah.

Ekyn Effendi said... [♥ Rekiss ♥]

hoh ! tegak bulu roma niy .
aha , anyway , nas ekyn tag nas tao dlm contest niy .
link di sini .
http://ekyneffendi.blogspot.com/2011/05/ekyn-ter-join-pulak-contest.html

Tehuzz said... [♥ Rekiss ♥]

haruslah cuak kan? huhu...


jom singgah dan bace:
majlis resepsi perkahwinan SY dan dan Emi di JB

jom like page ni:
Secret Propaganda

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@zam harirah

betul la tue . bnda tue kan mmg wujud @.@

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@fatin hanani

tula mmg tak pk..kalau pk , mmg meremang..haha
ok2 thx bagi tips :D

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@A Freak. nope .. sye sorg dlm bilik :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Tehuzz yup. harus .. mula2 trkejut dulu baru cuak :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@Ekyn Effendi thx yup :)