Wednesday, March 16, 2011

Tsunami Di Jepun dan Kiamat 2






Bila matahari tidak lagi terbit dari timur itulah tandanya kiamat semakin hampir dan ianyamerupakan tanda besar hari kiamat. Hari ini sudah banyak tanda-tanda kecil kiamat. Diantara kiamat kecil ialah:
1. Zina bermaharajalela
2. Pemimpin yang terdiri dari orang yang jahil dan fasik.
3. Bermaharajalela alat muzik.
4.Menghias masjid dan membanggakannya.
5. Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang
6. Banyak saksi palsu dan menyimpan kesaksian yang benar.
7. Banyaknya sifat bohong dan ia menjadi perkata biasa.
8. Manusia mewarnai rambut di kepalanya dengan warna hitam supaya kelihatan muda.
9. Jarak-jarak antara pasar menjadi dekat (menunjukkan banyaknya kegiatan perdagangan)
10. Kekayaan umum dikuasai segelintir orang tanpa kebenaran dan tanpa rasa takut, termasuk rasuah dan mengambil harta secara tersembunyi.
11. Akan terdapat banya pengkritik, pembawa-cerita, penikam-belakang dan pengejek dalam masyarakat.
12. Orang akan melakukan homoseksual.
13. Akan terdapat ramai anak luar nikah.
14. Pemimpin suatu kaum adalah keji dan pemimpin suatu suku adalah fasik
15. Anggota polis semakin ramai yang menunjukkan semakin banyak kerosakan
16. Banyaknya berlaku gempa bumi.
Dan apabila melihat pada tanda-tanda kecil berlaku kiamat, maka jelas, diantara 1-16 itu jelas menunjukkan bahawa kiamat semakin hampir. Namun yang paling mengejutkan, tanda-tanda besar kiamat juga sudah ada. Yang paling ketara ialah matahari semakin menaik ke arah barat dan semakin meninggalkan timur.
Jepun,11 Mac 2011 negara matahari terbit telah dilanda tragedi TSUNAMI JEPUN dan kali ini ia merupakan paling dahsyat dalam sejarah negara mereka untuk tempoh 140 tahun. Kekuatan kali ini bukan calang-calang iaitu 8.9 skala Richter. Kejadian berlaku di timur laut Tokyo. Dan fenomena itu turut mengubah menyebabkan kedudukan Pulau Honshu yang merupakan pulau utama Jepun itu berganjak sehingga 2.4 meter.
Ini menunjukkan negara matahari terbit itu sedang mengubah kedudukannya. Maka fenomenaRetrograde Motionyang pernah diperkatakan sejak 1400 tahun dahulu semakin hampir.
Dan ALLAH swt pernah berjanji bahawa hari kiamat akan tiba dan sesungguhnya ALLAH swt tidak pernah memungkiri janjiNYA.
Semoga kisah Tsunami di Jepun tidak lagi menjadi bahan kelakar. Jadikanlah kisah Tsunami di Jepun sebagai pengajaran buat kita. ALLAH swt baru menyampaikan IKLAN KECIL KIAMAT. Dan sesungguhnya, hari kiamat semakin tiba. Semoga kita tidak merasai hari kiamat dan kita dimatikan sebagai orang yang taat, dan tidak diaibkan pada Hari Kiamat.

cr : ika

18 kisses me :):

Na o Mei ;) said... [♥ Rekiss ♥]

hey :) can i copy it to my blog ? i will credit it for you okay :D thanks

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

okay ^^

Anonymous said... [♥ Rekiss ♥]

Bole x nak copy kat blogger saye . then , credit untuk awak !

AZYRA . said... [♥ Rekiss ♥]

whoaa , tengs for the info x)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@anonymous ; ok2. boleh ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@azyra ; y'welcome . kita kenalah kongsi ilmu kan ^^

Dudu said... [♥ Rekiss ♥]

nak copy jugak la..i credit 4 u ye? ^_^

~Sarah Bieber~ said... [♥ Rekiss ♥]

Thanks Thanks D':
saya copy then credit ye ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@dudu ; ok2. amek la . sharing is caring ^^

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@sarah ; ok2. :'(

Aina Husna :) said... [♥ Rekiss ♥]

Boleh tak kalau kita copy post ni then kita credit kat awak? :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

bole2 . silakan ^^

Dudu said... [♥ Rekiss ♥]

thanks..syg kamo lebih2..hikhik

raihah ♥ kim bum said... [♥ Rekiss ♥]

thanx for the info , sis :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@ dudu , syg dudu ketat2 jugak XD

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@raihah - y'welcome dear ^^

.MieraErul. said... [♥ Rekiss ♥]

woah , ttakotnye :/
err , nak copy kat blog Miraa buley ?
t Mira credit . thnx kak nas :)

Nas Adila said... [♥ Rekiss ♥]

@.MieraErul.ok , y;welcome ^^